Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Tesla ανακαλεί χιλιάδες «επικίνδυνα» αυτοκίνητα

Αυξάνεται ο κίνδυνος σύγκρουσης λόγω αυτοοδήγησης και χρειάζεται να επέμβει ο οδηγός. Ανακλήσεις 362.758 οχημάτων για επιδιόρθωση-ενημέρωση λογισμικού εκ του μακρόθεν.

H Tesla ανακαλεί χιλιάδες «επικίνδυνα» αυτοκίνητα

Η Tesla ανακαλεί 362.758 οχήματα λόγω κινδύνου σύγκρουσης που σχετίζεται με το λογισμικό «πλήρους αυτοοδήγησης» Full Self-Driving Beta, σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ.

Το σύστημα «μπορεί να επιτρέψει στο όχημα να ενεργήσει ανασφαλώς σε διασταυρώσεις», για παράδειγμα συνεχίζοντας ευθεία σε λωρίδα που οδηγεί σε στροφή ή ενώ το φανάρι είναι πορτοκαλί, σύμφωνα με το Bloomberg. Η Tesla αναμένεται να διορθώσει το πρόβλημα μέσω απομακρυσμένης ενημέρωσης λογισμικού (over-the-air) έως τις 15 Απριλίου, δήλωσε η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των ΗΠΑ.

Τα σφάλματα του συστήματος «θα μπορούσαν να αυξήσουν τον κίνδυνο σύγκρουσης εάν ο οδηγός δεν επέμβει», ανέφερε η Υπηρεσία.

Μετά την ανακοίνωση της ανάκλησης, οι μετοχές της αυτοκινητοβιομηχανίας υποχώρησαν 1,1% στις 12:59 μ.μ. στη Νέα Υόρκη.

Η Υπηρεσία είπε ότι για πρώτη φορά στις 25 Ιανουαρίου ειδοποίησε την Tesla πως είχε εντοπίσει «δυνητικές ανησυχίες που σχετίζονται με ορισμένα λειτουργικά χαρακτηριστικά του FSD Beta σε τέσσερα συγκεκριμένα περιβάλλοντα οδοστρώματος», ζητώντας από την αυτοκινητοβιομηχανία να προχωρήσει σε ανακλήσεις.

Η Tesla εντόπισε 18 αξιώσεις εγγύησης μεταξύ Μαΐου 2019 και Σεπτεμβρίου 2022 που «μπορεί να σχετίζονται» με τις συνθήκες για τις οποίες ανησυχούσε η αμερικανική Υπηρεσία, αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν έχουν καταγραφεί τυχόν τραυματισμοί ή θάνατοι που σχετίζονται με το εν λόγω ελάττωμα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v