Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, με σχέδιο για την ασφάλειά της πρώτα

Ο πρωθυπουργός επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει σχέδιο ασφαλείας για τη χώρα έως τον Ιούλιο. «Σε σημείο καμπής ο πόλεμος, να σταλούν κι άλλα όπλα στο Κίεβο», τόνισε.

Βρετανία: Να ενταχθεί η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, με σχέδιο για την ασφάλειά της πρώτα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ είπε ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα πρέπει να οριστικοποιήσουν μια εγγύηση ασφάλειας για την Ουκρανία όταν οι ηγέτες της συμμαχίας συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής τον Ιούλιο.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου, ο Σουνάκ υποστήριξε την ιδέα να ενταχθεί τελικά η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, αλλά επέμεινε ότι πρέπει επίσης να υπάρξει ένα σχέδιο για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας πριν από αυτό.

«Πρέπει να σκεφτούμε το μέλλον, για το πώς θα προστατεύσουμε την ασφάλεια της Ουκρανίας», είπε. «Αυτή είναι μια συζήτηση που πρέπει να ξεκινήσουμε, γιατί η σύνοδος κορυφής στο Βίλνιους είναι ένα καλό μέρος για να την ολοκληρώσουμε». Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν στις 11 και 12 Ιουλίου στη λιθουανική πρωτεύουσα.

Ο Σουνάκ κάλεσε επίσης τους συμμάχους της Ουκρανίας να στείλουν περισσότερο πυροβολικά, όπλα μεγάλης εμβέλειας, άρματα μάχης και συστήματα αεράμυνας για να αποκρούσουν τη ρωσική εισβολή, λέγοντας ότι ο πόλεμος έχει φτάσει σε ένα «σημείο καμπής» και το Κίεβο μπορεί να εκμεταλλευτεί ένα αποφασιστικό πλεονέκτημα, εάν του δοθούν σωστά όπλα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v