Με ρυθμό-ρεκόρ συρρέουν οι επενδυτές στα εταιρικά ομόλογα

Συνολικά 19 δισ. δολάρια από την αρχή της χρονιάς οι εισροές σε funds που αγοράζουν εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί για τέτοια περίοδο του έτους.

Με ρυθμό-ρεκόρ συρρέουν οι επενδυτές στα εταιρικά ομόλογα

Με ρυθμό-ρεκόρ συρρέουν οι επενδυτές σε εταιρικά ομόλογα υψηλής ποιότητας φέτος, αντανακλώντας τον ενθουσιασμό τους για μια κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που συνήθως θεωρείται σχετικά χαμηλού κινδύνου αλλά τώρα προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις εδώ και χρόνια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, συνολικά 19 δισ. δολάρια από την αρχή της χρονιάς είναι οι εισροές σε funds που αγοράζουν εταιρικά ομόλογα επενδυτικής βαθμίδας σε όλο τον κόσμο, τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί για τέτοια περίοδο του έτους, σύμφωνα με στοιχεία από την παρακολούθηση ροής κεφαλαίων EPFR.

Η πλημμύρα μετρητών σε αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων υπογραμμίζει την προθυμία των επενδυτών να κλειδώσουν σε ιστορικά υψηλές αποδόσεις που παρέχονται από το ασφαλέστερο εταιρικό χρέος μετά από ένα εκρηκτικό sell-off πέρυσι και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται πλέον να πιέζουν σε πιο επικίνδυνες «γωνίες» της πιστωτικής αγοράς για την αναζήτηση αξιοπρεπών αποδόσεων.

«Οι άνθρωποι βασικά πιστεύουν ότι το σταθερό εισόδημα γενικά φαίνεται πολύ πιο ελκυστικό από ό,τι ήταν τα προηγούμενα χρόνια», σύμφωνα με τον Matt Mish, επικεφαλής της πιστωτικής στρατηγικής της UBS.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v