Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Μέσω Κύπρου» αποχωρεί από τη Ρωσία η Maersk

Πουλά στην IG Finance Development τις εγκαταστάσεις logistics που διατηρούσε σε Νοβοροσίσκ και Αγία Πετρούπολη. Η επόμενη κίνηση του δανέζικου κολοσσού.

«Μέσω Κύπρου» αποχωρεί από τη Ρωσία η Maersk

Ο ναυτιλιακός όμιλος AP Moller-Maersk συμφώνησε να πουλήσει στην IG Finance Development Limited τις δύο εγκαταστάσεις logistics του στη Ρωσία, σηματοδοτώντας τον τερματισμό των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων στη χώρα.

Ο όμιλος ανακοίνωσε ότι η πώληση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης στο Νοβοροσίσκ, χωρητικότητας 1.500 εμπορευματοκιβωτίων (TEU), και μιας αποθήκης κατεψυγμένων στην Αγία Πετρούπολη, είχε εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας.

«Από την ευχάριστη θέση της εύρεσης νέου ιδιοκτήτη για τις δύο εγκαταστάσεις μας logistics στη Ρωσία, εκτελούμε την απόφασή μας να εκχωρήσουμε όλα τα περιουσιακά μας στοιχεία στη χώρα», δήλωσε ο CCO Karsten Kildahl.

Η IG Finance Development, εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο, έχει συνάψει συμφωνία με την Arosa, μεγάλο εισαγωγέα τροφίμων στη Ρωσία, για τη λειτουργία των εγκαταστάσεων, δήλωσε η Maersk.

Αφού πουλήσει και τέσσερα ρυμουλκά της θυγατρικής Svitzer, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, η Maersk δεν θα έχει καμία επιχείρηση στη Ρωσία, μεταδίδει το Reuters.

Τον Αύγουστο του 2022 ο δανέζικος κολοσσός πούλησε μερίδιο 30,75% της ρωσικής εταιρείας λιμενικών υποδομών Global Ports Investments στην Delo Group, τη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης εμπορευματοκιβωτίων της Ρωσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v