ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ξεκινά περιοδεία στην Αφρική

Το ταξίδια αυτό γίνεται μετά τη σύνοδο για την Αφρική που οργανώθηκε τον Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας ευρείας σχέσης συνεργασίας με την ήπειρο αυτή

ΗΠΑ: Η Τζιλ Μπάιντεν ξεκινά περιοδεία στην Αφρική

Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν θα επισκεφθεί αυτήν την εβδομάδα τη Ναμίμπια και την Κένυα, «για να ενισχύσει τις εταιρικές σχέσεις» της Ουάσινγκτον με την αφρικανική ήπειρο, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το ταξίδια αυτό γίνεται μετά τη σύνοδο για την Αφρική που οργανώθηκε τον Δεκέμβριο στην Ουάσινγκτον, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας μιας ευρείας σχέσης συνεργασίας με την ήπειρο αυτή, στην οποία η Κίνα έχει κάνει μεγάλες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια.

Στην περιοδεία της στην Αφρική (22-26 Φεβρουαρίου) η Τζιλ Μπάιντεν θα επικεντρωθεί «στις γυναίκες και τους νέους, στις προσπάθειες που καταβάλλονται για να αντιμετωπιστεί η διατροφική ανασφάλεια και στην προώθηση των κοινών δημοκρατικών αξιών μας» ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη της Τζιλ Μπάιντεν στη Ναμίμπια και η τρίτη στην Κένυα. Στη χώρα αυτή θα μιλήσει για την ιστορική ξηρασία που πλήττει το Κέρας της Αφρικής και έχει οδηγήσει στον λιμό εκατομμύρια ανθρώπους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v