Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γουάτσα: Οι τεχνολογικές μετοχές πιο υπερτιμημένες από τη φούσκα του dot.com

H πτώση των τεχνολογικών μετοχών θα συνεχιστεί προειδοποίησε ο πρόεδρος και ιδρυτής της Fairfax, προβλέποντας ότι οι μετοχές αξίας θα βγουν στο προσκήνιο.

Γουάτσα: Οι τεχνολογικές μετοχές πιο υπερτιμημένες από τη φούσκα του dot.com
Πρεμ Γουάτσα, επικεφαλής του ομίλου της Fairfax

Oι μετοχές τεχνολογίας είναι πιο υπερτιμημένες σήμερα από ό,τι κατά τη διάρκεια της φούσκας του dot-com στις αρχές της δεκαετίας του 2000, προειδοποίησε ο πρόεδρος και ιδρυτής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα. 

«Η απόκλιση στις αποτιμήσεις των μετοχών αξίας και των μετοχών ανάπτυξης, ιδιαίτερα της τεχνολογίας, δεν ήταν ποτέ τόσο ακραία, ξεπερνώντας ακόμη και τα επίπεδα της εποχής του dot-com το 2000» δήλωσε ο Γουάτσα κατά τη διάρκεια συνομιλίας με τους αναλυτές μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων τριμήνου της Fairfax. 

«Καθώς η οικονομία συνεχίζει να ομαλοποιείται, αναμένουμε ότι θα μετριαστεί αυτή η απόκλιση με τις μετοχές αξίας να βγαίνουν στο προσκήνιο» τόνισε ο Γουάτσα σύμφωνα με το Marketwatch. 

«Και αν η ιστορία μπορεί να μας προσφέρει κάποια καθοδήγηση, έχουμε και άλλα μπροστά μας. Θα σημειώσω ότι ο Nasdaq έπεσε 50% το 2000 και στη συνέχεια έπεσε άλλο 50% τα επόμενα δύο χρόνια» τόνισε. 

Ο Nasdaq Composite υποχώρησε κατά 33,1% πέρυσι, έναντι πτώσης 19,4% του S&P 500, σύμφωνα με τη FactSet. Ωστόσο, πολλούς από τους τεχνολογικούς κολοσσούς που αποτέλεσαν «βαρίδι» για τον Nasdaq πέρυσι έχουν ξεκινήσει το 2023 με σημαντικά κέρδη. Η Meta έχει καταγράψει ράλι 44,5% από την αρχή του έτους μετά από βουτιά άνω του 64% πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet. Ωστόσο, οι αμερικανικές τεχνολογικές μετοχές παραμένουν πολύ κάτω από τα υψηλά στα οποία σκαρφάλωσαν στα τέλη του 2021 και τις αρχές του 2022.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v