G7: Στα 39 δισ. δολάρια η χρηματοδότηση για την Ουκρανία το 2023

«Για την προστασία της ζωής των απλών Ουκρανών και τη σταθεροποίηση της οικονομίας, για επισκευές κατεστραμμένων κρίσιμων υποδομών και για παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως η υγειονομική περίθαλψη».

G7: Στα 39 δισ. δολάρια η χρηματοδότηση για την Ουκρανία το 2023
Τζέρεμι Χαντ, υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας

Η G7 αυξάνει τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία στα 39 δισ. δολάρια για το 2023.

Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ και οι ομόλογοί του της G7 μαζί με τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών δεσμεύτηκαν στην τελευταία τους συνάντηση στο Μπανγκαλόρ της Ινδίας να συνεχίσουν την οικονομική στήριξη στην ουκρανική κυβέρνηση το 2023 με συνολικό ποσό 39 δισ. δολαρίων.

Οι υπουργοί και οι διοικητές είχαν συνάντηση και με τον Ουκρανό υπουργό Οικονομικών Σέργκι Μαρτσένκο, στο πλαίσιο της οποίας καταδίκασαν «τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας».

«Ακούσαμε από πρώτο χέρι, από τον Ουκρανό υπουργό Οικονομικών Σέργκι Μαρτσένκο, πώς η πρόσθετη χρηματοδότηση συμβάλλει στην προστασία της ζωής των απλών Ουκρανών. Αυτή η πρόσθετη υποστήριξη θα σώσει ζωές στην Ουκρανία, θα βοηθήσει την κυβέρνηση να πραγματοποιήσει κρίσιμες επισκευές κατεστραμμένων υποδομών, θα προσφέρει βασικές υπηρεσίες όπως υγειονομική περίθαλψη και θα σταθεροποιήσει την οικονομία», δήλωσε ο Τζέρεμι Χαντ.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v