Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο ξανά ο Ελον Μασκ

O πλούτος του ενισχύθηκε από το άλμα 70% της τιμής της μετοχής της Tesla φέτος. Με 187,1 δισ. δολάρια, η περιουσία του ιδρυτή της αυτοκινητοβιομηχανίας ξεπερνάει αυτή του Μπερνάρ Αρνό, του μεγιστάνα πίσω από την εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH.

Πιο πλούσιος άνθρωπος στον κόσμο ξανά ο Ελον Μασκ

Ο Έλον Μασκ ανέκτησε τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, αφού έχασε για λίγο τον τίτλο από τον Γάλλο Μπερνάρ Αρνό.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο πλούτος του Μασκ ενισχύθηκε από το άλμα σχεδόν 70% της τιμής της μετοχής της Tesla φέτος. Εχει ενισχυθεί περίπου 100% από το ενδοημερήσιο χαμηλό της στις 6 Ιανουαρίου, καθώς οι επενδυτές συρρέουν ξανά σε πονταρίσματα σε μετοχές που έχουν μεγαλύτερη επικινδυνότητα ανάπτυξης, εν μέσω ενδείξεων οικονομικής ισχύος και βραδύτερου ρυθμού αύξησης των επιτοκίων της Federal Reserve. Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από τη μεγαλύτερη ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα, μετά τη μείωση των τιμών σε πολλά μοντέλα.

Οι μετοχές της Tesla σημείωσαν άνοδο 5,5% στα 207,63 δολάρια στο κλείσιμο της Wall χθες, ενισχύοντας την καθαρή περιουσία του Μασκ στα 187,1 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index. Το ποσό υπερβαίνει την προσωπική περιουσία των 185,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Αρνό, του 73χρονου Γάλλου μεγιστάνα που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία παραγωγής ειδών πολυτελείας LVMH.

Ο Μασκ, 51 ετών, μπήκε στο 2023 με περιουσία 137 δισεκατομμυρίων δολαρίων κι έγινε ο πρώτος άνθρωπος που έχασε ποτέ 200 δισεκατομμύρια δολάρια από την περιουσία του, αυξάνοντας την προοπτική ότι μπορεί να δυσκολευτεί να διεκδικήσει ξανά τον τίτλο του πιο πλούσιου στον κόσμο. Εκτοπίστηκε από την κορυφή του δείκτη πλούτου του Bloomberg για περισσότερους από δύο μήνες, μετά από μια απότομη πτώση της μετοχής της Tesla, όπου είναι διευθύνων σύμβουλος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v