Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Εξαιρετικά τεταμένη η κατάσταση γύρω από το Μπαχμούτ

Παρά τις σημαντικές απώλειες, ο εχθρός έχει στείλει τις πιο καλά προετοιμασμένες μονάδες της Wagner, δήλωσε ο διοικητής του ουκρανικού στρατού ξηράς. «Προσπαθούν να σπάσουν την άμυνα των στρατευμάτων μας και να περικυκλώσουν την πόλη».

Ουκρανία: Εξαιρετικά τεταμένη η κατάσταση γύρω από το Μπαχμούτ

«Εξαιρετικά τεταμένη» είναι η κατάσταση γύρω από την Μπαχμούτ, μια πόλη στην ανατολική Ουκρανία την οποία οι Ρώσοι προσπαθούν να καταλάβουν από το καλοκαίρι, παραδέχθηκε σήμερα ο διοικητής του ουκρανικού στρατού ξηράς Ολεξάντρ Σίρσκι, καθώς ο ρωσικός στρατός εντείνει τις επιθέσεις του.

«Η κατάσταση γύρω από την Μπαχμούτ είναι εξαιρετικά τεταμένη», δήλωσε ο Σίρσκι. «Παρά τις σημαντικές απώλειες, ο εχθρός έχει στείλει τις πιο καλά προετοιμασμένες μονάδες της Wagner, οι οποίες προσπαθούν να σπάσουν την άμυνα των στρατευμάτων μας και να περικυκλώσουν την πόλη», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης.

Η Ρωσία προσπαθεί να κόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ουκρανών προς την πόλη, θέατρο μερικών από τις πιο σφοδρές μάχες του πολέμου, και να τους αναγκάσει να παραδοθούν ή να υποχωρήσουν.

Η κατάληψη της Μπαχμούτ θα προσφέρει στη Ρωσία την πρώτη μεγάλη της νίκη εδώ και περισσότερο από έξι μήνες και θα ανοίξει τον δρόμο για την κατάληψη των εναπομεινάντων αστικών κέντρων του Ντονμπάς.

Ο στρατός της Ουκρανίας είχε επισημάνει νωρίτερα σήμερα ότι η Μόσχα έχει ενισχύσει τις δυνάμεις της στην περιοχή της Μπαχμούτ και βομβαρδίζει οικισμούς γύρω από την πόλη.

«Στη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, οι στρατιώτες μας απώθησαν περισσότερες από 60 επιθέσεις του εχθρού», ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο ουκρανικός στρατός, αναφερόμενος στην Μπαχμούτ και τις γύρω περιοχές.

«Το νότιο τμήμα της Μπαχμούτ είναι η μοναδική περιοχή που μπορεί να θεωρηθεί υπό ουκρανικό έλεγχο. Σε όλες τις άλλες περιοχές η κατάσταση είναι απρόβλεπτη», σχολίασε ο Ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής Όλεχ Ζντάνοφ. «Είναι αδύνατο να πει κανείς πού είναι η γραμμή του μετώπου», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v