Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Σχέδιο συγχώνευσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας

Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς θεωρεί την απόφαση της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να ιδιωτικοποιήσει και να διασπάσει το δίκτυο ως βασική για την αργή επέκταση και τον καθυστερημένο εκσυγχρονισμό του.

Γερμανία: Σχέδιο συγχώνευσης των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας

Η κυβέρνηση της Γερμανίας επιταχύνει τις προσπάθειες να συγχωνεύσει τέσσερις διαχειριστές δικτύων υψηλής τάσης, επειδή πιστεύει ότι αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος εκσυγχρονισμού των ηλεκτρικών δικτύων ενόψει της στροφής στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

Το υπουργικό συμβούλιο βρίσκεται σε συνομιλίες με την ολλανδική κυβέρνηση για να καταβάλει περισσότερα από 20 δισ. ευρώ για την τοπική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας TenneT Holding BV. Σε εξέλιξη βρίσκονται και διαπραγματεύσεις για απόκτηση μεριδίων στις 50Hertz Transmission, TransnetBW και Amprion, με τελικό στόχο τη δημιουργία μιας ενιαίας μονάδας, ανέφεραν οι πηγές.

Η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς θεωρεί την απόφαση της πρώην καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ να ιδιωτικοποιήσει και να διασπάσει το δίκτυο ως βασική αιτία για τις κατακερματισμένες αρμοδιότητες διαχείρισης, την αργή επέκταση και τον καθυστερημένο εκσυγχρονισμό του, σύμφωνα με τους πολίτες.

Η Γερμανία καταβάλλει προσπάθειες να εξασφαλίσει οικονομικά προσιτή ενέργεια και να περιορίσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, εν μέσω της χειρότερης ενεργειακής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών. Ελπίζει επίσης να απογαλακτιστεί από τα ορυκτά καύσιμα και να επιτύχει τον στόχο της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2045.

Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αναγνώρισε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την TenneT και την TransnetBW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v