Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ιταλικό «αντάρτικο» στην κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ε.Ε.

H Ιταλία θα λάβει θέση ενάντια στην προτεινόμενη ευρωπαϊκή ρύθμιση που απαγορεύει την παραγωγή και πώληση αυτοκινήτων και βαν με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035 και έπειτα, διαμήνυσε ο Ιταλός υπουργός Ενέργειας.

Ιταλικό «αντάρτικο» στην κατάργηση των κινητήρων εσωτερικής καύσης στην Ε.Ε.

Η Ιταλία σκοπεύει να ψηφίσει ενάντια στα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να καταργηθούν οι πωλήσεις νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων το 2035, δήλωσε την Τρίτη ο Ιταλός υπουργός Ενέργειας, Πικέτο Φρατίν. 

Οι νέα κανονισμοί που εγκρίθηκαν αυτόν τον μήνα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προβλέπουν ότι ως το 2035 οι αυτοκινητοβιομηχανίες πρέπει να επιτύχουν 100% μείωση στις εκπομπές CO2 στα νέα αυτοκίνητα, το οποίο απαγορεύει ουσιαστικά την πώληση νέων οχημάτων με κινητήρα εσωτερικής καύσης. 

«Αύριο στις Βρυξέλλες, στη συνάντηση των πρεσβευτών των χωρών της Ε.Ε., η Ιταλία θα λάβει θέση ενάντια στην προτεινόμενη ευρωπαϊκή ρύθμιση που απαγορεύει την παραγωγή και πώληση αυτοκινήτων και βαν με κινητήρες εσωτερικής καύσης από το 2035 και έπειτα» ανέφερε σύμφωνα με το Reuters ο υπουργός. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v