Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά 5% για την Tesla παρά τα σχέδια για πιο φθηνό μοντέλο

Γιατί κατρακυλά η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας αν και τα στελέχη της δήλωσαν ότι είναι σε καλό δρόμο για να κυκλοφορήσουν ένα πολύ πιο φθηνό ηλεκτρικό όχημα.

Βουτιά 5% για την Tesla παρά τα σχέδια για πιο φθηνό μοντέλο

Τα στελέχη της Tesla δήλωσαν ότι ένα ευρύ φάσμα βελτιώσεων απόδοσης και κόστους οδηγούν την εταιρεία σε καλό δρόμο για να λανσάρει ένα πολύ πιο φθηνό ηλεκτρικό όχημα, επιτρέποντάς της ενδεχομένως να αξιοποιήσει μια μεγάλη νέα αγορά, καθώς αντιμετωπίζει μεγαλύτερο ανταγωνισμό από αντίπαλες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, η πρόοδος προς αυτό που αποκαλεί «πλατφόρμα επόμενης γενιάς» για φθηνότερο όχημα κυριάρχησε στη συζήτηση στην πρώτη Ημέρα Επενδυτή της Tesla που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιό της στο Τέξας την Τετάρτη.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούν 5% στις μετασυνεδριακές συναλλαγές, αφού τα στελέχη δεν διευκρίνισαν πότε θα λανσαριστεί ένα νέο μοντέλο ή το κόστος του, ενώ δεν παρουσιάστηκαν νέα προϊόντα.

Ο Lars Moravy, επικεφαλής μηχανολογίας οχημάτων, δήλωσε: «Θα προχωρήσουμε γρήγορα τα επόμενα δύο χρόνια». Πρόσθεσε ότι το νέο, «μεγάλου όγκου» όχημα θα παραχθεί σε πολλά εργοστάσια της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας εγκατάστασης στο Μεξικό που αποκαλύφθηκε από τον πρόεδρο της χώρας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και επιβεβαιώθηκε από την Tesla την Τετάρτη.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ελον Μασκ είπε ότι η «προσιτή τιμή» είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για να φτάσει η Tesla σε μια πολύ μεγαλύτερη αγορά. Πριν από τις πρόσφατες μειώσεις τιμών για τα ηλεκτρικά της οχήματα, είπε, «δεν ήμασταν σίγουροι για το ποια ήταν η ελαστικότητα της ζήτησης ως προς την τιμή για την Tesla».

«Διαπιστώσαμε ότι ακόμη και μικρές αλλαγές στην τιμή έχουν μεγάλο αντίκτυπο στη ζήτηση - πολύ μεγάλο», πρόσθεσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v