Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διοικητικά συμβούλια με 40% γυναίκες υποχρεωτικά στην Ισπανία

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να περάσει νόμο. Ανάλογη ποσόστωση θα επιβληθεί και στο κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο.

Διοικητικά συμβούλια με 40% γυναίκες υποχρεωτικά στην Ισπανία

Η ισπανική κυβέρνηση θα επιδιώξει να περάσει έναν νόμο για την ισότητα των φύλων που θα καθιστά υποχρεωτικό τα εταιρικά συμβούλια να αποτελούνται από τουλάχιστον 40% γυναίκες. Ανάλογη ποσόστωση θα επιβληθεί και στο κυβερνητικό υπουργικό συμβούλιο.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το νομοσχέδιο για τις ποσοστώσεις φύλου θα εγκριθεί σε εβδομαδιαία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 7 Μαρτίου, προτού σταλεί στο Κογκρέσο, ανακοίνωσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ. Ο νόμος θα επιδιώξει να καθορίσει ότι τα συμβούλια περιλαμβάνουν τουλάχιστον το 40% «του λιγότερο εκπροσωπούμενου φύλου» και ότι διασφαλίζουν ότι υπάρχουν παρόμοια επίπεδα ισοτιμίας στην ανώτατη διοίκηση, ανέφερε η κυβέρνηση.

Εάν εγκριθούν, οι κανόνες θα πρέπει να εφαρμοστούν από όλες τις εισηγμένες εταιρείες έως την 1η Ιουλίου 2024 και από όλες τις εταιρείες με τουλάχιστον 250 υπαλλήλους και 50 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια έσοδα έως τις 30 Ιουνίου 2026. Η κυβέρνηση θα ορίσει επίσης ποσόστωση 40% για το υπουργικό συμβούλιο και θα επιβάλει άνδρες και γυναίκες να εναλλάσσονται σε όλες τις εκλογικές λίστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v