Τουρκία: Εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη για την επίσκεψη Μίλι στη Συρία

Σε γραμμή... Δαμασκού, η Αγκυρα εκφράζει την ενόχλησή της για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του αρχηγού των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων σε βάση των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία.

Τουρκία: Εξηγήσεις από τον Αμερικανό πρέσβη για την επίσκεψη Μίλι στη Συρία
Στρατηγός Μαρκ Μίλι, αρχηγός γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων ΗΠΑ

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Αμερικανό πρεσβευτή στην Τουρκία για να εκφράσει την ενόχλησή του για την επίσκεψη του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ στη βορειοανατολική Συρία το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Η Άγκυρα ζήτησε εξηγήσεις από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ Τζεφ Φλέικ σχετικά με την αιφνιδιαστική επίσκεψη του στρατηγού Μαρκ Μίλι στη βορειοανατολική Συρία, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου.

Ο Μίλι, αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά το Σάββατο αμερικανική βάση στη βορειοανατολική Συρία με σκοπό να αξιολογήσει την αμερικανική αποστολή που έχει αναπτυχθεί εδώ και σχεδόν οκτώ χρόνια στην περιοχή για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, και επίσης ούτως ώστε να επανεξετάσει τις δικλίδες ασφαλείας που προφυλάσσουν τους Αμερικανούς στρατιώτες από τυχόν επιθέσεις.

Η επίσκεψη προκάλεσε την αντίδραση και της Δαμασκού. Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας καταδίκασε την επίσκεψη αποκαλώντας την «παράνομη», και κάνοντας λόγο για «κατάφωρη παραβίαση» της κυριαρχίας της χώρας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v