Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αναδιοργανώνει υπουργεία η Κίνα για να φτάσει τη Δύση στην τεχνολογία

Συστήνεται νέα οικονομική ρυθμιστική επιτροπή, αναδιοργανώνεται το υπουργείο Επιστήμης και Τεχνολογίας και δημιουργείται τμήμα για την επίβλεψη του τεράστιου όγκου δεδομένων της χώρας. Στόχος η οικοδόμηση βιομηχανίας τσιπ.

Αναδιοργανώνει υπουργεία η Κίνα για να φτάσει τη Δύση στην τεχνολογία

Η Κίνα θα αναθεωρήσει την εποπτεία του χρηματοπιστωτικού της συστήματος και θα ενισχύσει την επιστήμη και την τεχνολογία, για να προσπαθήσει να φτάσει τη Δύση, καθώς ο Σι Τζινπίνγκ ξεκινά για τρίτη θητεία ως πρόεδρος, εν μέσω μίας από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις του κρατικού μηχανισμού εδώ και χρόνια.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι αλλαγές -μέρος μιας σειράς υπουργικών μεταρρυθμίσεων στο κρατικό συμβούλιο της Κίνας, το υπουργικό συμβούλιο της χώρας- περιλαμβάνουν τη σύσταση νέας οικονομικής ρυθμιστικής επιτροπής, την αναδιοργάνωση του υπουργείου επιστήμης και τεχνολογίας και τη δημιουργία τμήματος για την επίβλεψη του τεράστιου όγκου δεδομένων της Κίνας.

Το ανασυσταθέν υπουργείο Επιστημών θα επιδιώξει να συνδυάσει την εκπαίδευση και την έρευνα με πρακτικές εφαρμογές, καθώς και τη δημιουργία ενός «εθνικού συστήματος μεταφοράς τεχνολογίας», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να διευκρινίσουν.

Η αναθεώρηση δείχνει την εστίαση των Κινέζων ηγετών στην οικοδόμηση της βιομηχανίας ημιαγωγών της χώρας, η οποία έχει πληγεί από τους περιορισμούς των ΗΠΑ όσον αφορά την πώληση τσιπ υψηλής τεχνολογίας και σχετικών μηχανημάτων στην Κίνα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v