Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο ενεργειακό σχέδιο της Κομισιόν με έμφαση στα σταθερά τιμολόγια

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στις κυβερνήσεις της ΕΕ να θέσουν εθνικούς στόχους για τη μείωση της ενεργειακής ζήτησης, σύμφωνα με έγγραφο που έχουν δει οι Financial Times.

Νέο ενεργειακό σχέδιο της Κομισιόν με έμφαση στα σταθερά τιμολόγια

Οι Βρυξέλλες σχεδιάζουν να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσουν στόχους για τη μείωση της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και την ενθάρρυνση των μακροπρόθεσμων συμβολαίων ως μέρος μιας ευρύτερης μεταρρύθμισης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στο μπλοκ των 27.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει στις κυβερνήσεις της ΕΕ να θεσπίσουν μέτρα για να στηρίξουν την υιοθέτηση μακροπρόθεσμων «συμβολαίων αγοράς ενέργειας», να επιτρέψουν στους φορείς εκμετάλλευσης του δικτύου να απαιτούν από τους καταναλωτές να μειώσουν την κατανάλωση στις ώρες αιχμής και να θέσουν εθνικούς στόχους για τη μείωση της ενεργειακής ζήτησης, σύμφωνα με έγγραφο που έχουν δει οι Financial Times.

To σχέδιο της Κομισιόν προβλέπει επίσης ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν σταθερά τιμολόγια διάρκειας τουλάχιστον ενός έτους, αν και το χρονοδιάγραμμα ενδέχεται να αλλάξει πριν από την επίσημη ανακοίνωση της πρότασης την επόμενη εβδομάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v