Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαζικές υποβαθμίσεις στο 20% των εταιρειών παγκοσμίως βλέπει η Fitch

Προτείνει πρόσθετη ανάλυση, εξέταση και γνωστοποίηση σχετικά με τις δυνητικές επιπτώσεις στο πιστωτικό προφίλ των κινδύνων μετάβασης που σχετίζονται με το κλίμα.

Μαζικές υποβαθμίσεις στο 20% των εταιρειών παγκοσμίως βλέπει η Fitch

Σχεδόν το 20% των εταιρειών παγκοσμίως θα μπορούσε να αντιμετωπίσει υποβαθμίσεις έως το 2035, λόγω κλιματικών ευπαθειών, εάν δεν μετριαστούν αυτοί οι κίνδυνοι, αναφέρει η Fitch Ratings.

«Αυτό αντιπροσωπεύει το ποσοστό των εταιρειών που εκτιμούμε ότι έχουν Βαθμολογίες Ευπάθειας για το Κλίμα (Climate.VS) 45 ή υψηλότερες, τις οποίες προτείνουμε να αντιμετωπίζονται ως «αυξημένες» το 2035. Μια αυξημένη βαθμολογία θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικό κίνδυνο μιας αρνητικής αξιολόγησης εντός ή πριν από το έτος στο οποίο αναφέρεται η βαθμολογία».

Η Fitch συνεχίζει αναφέροντας ότι «μόνο το 2% των εκδοτών έχουν Climate.VS στο 45 ή μεγαλύτερο το 2025, αλλά αυτό το ποσοστό αυξάνεται σχεδόν στο 20% του δημοσίως αξιολογημένου χαρτοφυλακίου έως το 2035, ή σε 315 εκδότες». H Fitch προτείνει πρόσθετη ανάλυση, εξέταση και γνωστοποίηση σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις στο πιστωτικό προφίλ των κινδύνων μετάβασης που σχετίζονται με το κλίμα για αυτούς τους εκδότες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v