Στόλτενμπεργκ: Το Μπαχμούτ μπορεί να πέσει τις επόμενες ημέρες

Η κατάκτηση του Μπαχμούτ δεν θα αποτελέσει κάποιο σημείο καμπής στον πόλεμο, υποστήριξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στόλτενμπεργκ: Το Μπαχμούτ μπορεί να πέσει τις επόμενες ημέρες

To Μπαχμούτ ενδέχεται να περιέλθει στα χέρια της Ρωσίας «τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλεντεμπεργκ, τονίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν θα σηματοδοτήσει κάποια καθοριστική στροφή στην εξέλιξη του πολέμου.

«Η Ρωσία έχει υποστεί μεγάλες απώλειες», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους την Τετάρτη. «Αλλά την ίδια στιγμή, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ότι το Μπαχμούτ μπορεί τελικά να πέσει τις επόμενες ημέρες. Αυτό δεν αντικατοπτρίζει απαραίτητα κάποιο σημείο καμπής στον πόλεμο» πρόσθεσε.

Παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ρωσία για την περικύκλωση της πόλης τις τελευταίες εβδομάδες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι ζήτησε την Τρίτη ενίσχυση των στρατευμάτων που πολεμούν εκεί.

Μετά από σχεδόν εννέα μήνες μάχης για το Μπαχμούτ, η κατάκτησή του θα ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη στο πεδίο της μάχης για τη Μόσχα στην Ουκρανία από τις αρχές του καλοκαιριού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v