Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Adidas: Αποζημίωση €16 εκατ. στον πρώην CEO και τώρα ταμείο ανεργίας

Aρον άρον σπίτι του ο Kasper Rorsted, τέσσερα χρόνια πριν λήξει το συμβόλαιό του. Η αποκάλυψη του ύψους της αποζημίωσής του, που δεν θα τον αναγκάσει σε... λιτό βίο, συνέπεσε με την ανακοίνωση για ψαλίδισμα μερίσματος 79% και για επερχόμενες ζημίες.

Adidas: Αποζημίωση €16 εκατ. στον πρώην CEO και τώρα ταμείο ανεργίας

Η Adidas θα καταβάλει 16 εκατομμύρια ευρώ στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο Kasper Rorsted στο πλαίσιο συμφωνίας για τη λήξη της συνεργασίας τους μετά την απομάκρυνσή του που ακολούθησε μήνες αναταραχής στη γερμανική φίρμα αθλητικών παπουτσιών, γράφει το Bloomberg.

Η πληρωμή περιλαμβάνει 12 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση απόλυσης, 3,6 εκατ. ευρώ σε ρήτρα μη ανταγωνισμού για το επόμενο 18μηνο και άλλα 300.000 ευρώ για την κάλυψη της αμοιβής που έχασε ο Rorsted από τις 12 Νοεμβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, αναφέρει η ετήσια έκθεση της εταιρείας για το 2022.

Ο Rorsted συμφώνησε να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος τέσσερα χρόνια πριν λήξει το συμβόλαιό του, το 2026. Τερμάτισε έτσι μια ταραχώδη εξαετή θητεία, της οποίας τα πρώτα επιτεύγματα επισκιάστηκαν από τις διαρκείς προειδοποιήσεις για την κερδοφορία, το μποϊκοτάζ των καταναλωτών στην Κίνα και την κρίση που έφερε η συνεργασία με τον ράπερ Ye.

Η αποκάλυψη της αποζημίωσης του Rorsted, που ίσως δεν θα τον αναγκάσει σε... λιτό βίο, συνέπεσε με την ανακοίνωση της εταιρείας για ψαλίδισμα μερίσματος κατά 79% φέτος και για επερχόμενες ζημίες για πρώτη φορά εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Harm Ohlmeyer είπε στους δημοσιογράφους ότι οι όροι απόλυσης του Rorsted υπαγορεύτηκαν από τις γερμανικές οδηγίες εταιρικής διακυβέρνησης.

«Ό,τι έγινε έγινε», δήλωσε, «και προχωράμε».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v