Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Μόσχα αμφιβάλλει για την εμπλοκή της Ουκρανίας στις εκρήξεις των Nord Stream

«Οσο για την ιδέα ότι κάποιος φιλο-Ουκρανός Δόκτωρ Κακός οργάνωσε την επίθεση, αυτό είναι πραγματικά δύσκολο να το πιστέψουμε. Μόνο μια ειδική κρατική υπηρεσία, που είναι λίγες, θα μπορούσε να έχει επιτελέσει ένα τόσο περίπλοκο έργο», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Η Μόσχα αμφιβάλλει για την εμπλοκή της Ουκρανίας στις εκρήξεις των Nord Stream

Η Μόσχα αμφιβάλλει για την ουκρανική εμπλοκή στις εκρήξεις που κατέστρεψαν τους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream που συνδέονται με την Ευρώπη, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Βλέπετε την ταυτόχρονη απελευθέρωση υλικών σε διάφορες χώρες», είπε ο Πεσκόφ. «Όσο για την ιδέα ότι κάποιος φιλο-Ουκρανός Δόκτωρ Κακός οργάνωσε (την επίθεση), αυτό είναι πραγματικά δύσκολο να το πιστέψουμε. Μόνο μια ειδική κρατική υπηρεσία, που είναι λίγες, θα μπορούσε να έχει επιτελέσει ένα τόσο περίπλοκο έργο».

Oπως μεταδίδουν οι Financial Times, προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να αποσπάται κανείς από δευτερεύουσες υποθέσεις. «Απαιτούμε μια διαφανή διεθνή έρευνα στην οποία έχει πρόσβαση η Ρωσία».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ έκανε τις δηλώσεις μετά το δημοσίευμα των New York Times, σύμφωνα με το οποίο πληροφορίες που έχουν αξιολογηθεί από Αμερικανούς αξιωματούχους δείχνουν πως μια φιλοουκρανική ομάδα ευθύνεται για τις επιθέσεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream.

Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ή κορυφαίοι συνεργάτες του εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή ούτε αν οι δράστες ενεργούσαν κατ' εντολή Oυκρανών κυβερνητικών αξιωματούχων, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v