Σειρήνες στη Μόσχα για αεροπορική επιδρομή... κατά λάθος!

Διακόπηκε το πρόγραμμα της τηλεόρασης, ακούστηκε συναγερμός και μεταδόθηκε το μήνυμα «Όλοι γρήγορα στα καταφύγια, φορέστε αντιασφυξιογόνες μάσκες». Ομως ήταν λάθος. Και δεν ήταν η πρώτη φορά.

Σειρήνες στη Μόσχα για αεροπορική επιδρομή... κατά λάθος!

Σήμερα στη Μόσχα, αφότου τέθηκαν εκτός λειτουργίας οι σέρβερς των ραδιοφωνικών σταθμών και τηλεοπτικών καναλιών, ακούστηκε ένας ψεύτικος συναγερμός για αεροπορική επιδρομή, μετέδωσε το πρακτορείο TASS επικαλούμενο το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων, το οποίο επικαλείται η ρωσική υπηρεσία του BBC.

«Όλοι γρήγορα στο καταφύγιο!» ήταν η φράση που εμφανίστηκε στις οθόνες των τηλεοράσεων (σχετικό βίντεο δημοσιεύουν κανάλια στο Telegram).

Οι τηλεθεατές στη Μόσχα είδαν ότι η μετάδοση του προγράμματος διακόπηκε από ένα βίντεο που ανέφερε ότι υπήρξε πλήγμα, και μέσω του οποίου δίνονταν συστάσεις στον κόσμο να πάει στα καταφύγια και να χρησιμοποιήσει αντιασφυξιογόνες μάσκες, γράφει το κανάλι Ostorozno Moskva ("Προσοχή η Μόσχα")

Λίγες ώρες νωρίτερα ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ , όπως μετέδωσε το τοπικό μέσο Ε1. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και παλαιότερα σε ρωσικές περιοχές. Στις 28 Φεβρουαρίου περιφερειακοί ραδιοσταθμοί και τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν συναγερμό για αεροπορική επιδρομή. Σε ζωντανή τους μετάδοση έγιναν τότε ανακοινώσεις για «πυραυλικό πλήγμα», ενώ καλούσαν τον κόσμο να πάει στα καταφύγια, υπό τον ήχο των σειρήνων συναγερμού.

Το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων είχε ανακοινώσει τότε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα επίθεσης που είχαν κάνει χάκερς στα μέσα ενημέρωσης. Νωρίτερα στις 22 Φεβρουαρίου οι κάτοικοι πολλών ρωσικών περιοχών είχαν ακούσει από τα ραδιόφωνα τους σχετική ανακοίνωση για πυραυλική επίθεση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v