Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική εκεχειρία επιδιώκουν Μπάιντεν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Αναμένεται να συμφωνήσουν στη σημερινή τους συνάντηση, σε έναν δρόμο που θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από ορισμένες από τις επιδοτήσεις για μπαταρίες που προσφέρονται μόνο σε παραγωγούς στις ΗΠΑ.

Εμπορική εκεχειρία επιδιώκουν Μπάιντεν και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πιθανότατα θα έχουν μία ευχάριστη συνάντηση στον Λευκό Οίκο σήμερα Παρασκευή, παρά τις εμπορικές εντάσεις και την πίεση του πολέμου στην Ουκρανία.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, επιδιώκουν να αποφύγουν μια εμπορική σύγκρουση, μετά το αμερικανικό πακέτο 369 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της ανάπτυξης καθαρής τεχνολογίας. Για τον σκοπό αυτό, αναμένεται να συμφωνήσουν σε έναν δρόμο που θα επιτρέψει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να επωφεληθούν από ορισμένες από τις επιδοτήσεις για μπαταρίες που προσφέρονται μόνο σε παραγωγούς στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα ανακοινώσουν την έναρξη διαπραγματεύσεων για μια ζωτικής σημασίας συμφωνία μεταλλευμάτων, έναν διάλογο για τη διαφάνεια των επιδοτήσεων και θα θέσουν ως στόχο την ολοκλήρωση των συνομιλιών για μια παγκόσμια συμφωνία για το επίπεδο έντασης άνθρακα από χάλυβα και αλουμίνιο, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Η πιθανή εκεχειρία αντανακλά επίσης την επιθυμία και των δύο ηγετών να επιδείξουν τη δύναμη της διατλαντικής συμμαχίας για την υποστήριξη της Ουκρανίας ενάντια στη ρωσική εισβολή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v