Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ντόναχιου (Eurogroup): Πολύ περιορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης στην SVB

«Έχουμε ένα πολύ ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο και πλαίσιο εξυγίανσης εδώ στην Ευρώπη», είπεο πρόεδρος του Eurogroup. Πρόσθεσε ότι η κατάσταση ήταν μια υπενθύμιση ότι ο κίνδυνος και οι στιγμές αλλαγής μπορεί να συμβούν πολύ απροσδόκητα.

Ντόναχιου (Eurogroup): Πολύ περιορισμένη η έκθεση της ευρωζώνης στην SVB

Η έκθεση της ευρωζώνης στις επιπτώσεις από την κατάρρευση της Silicon Valley Bank είναι πολύ περιορισμένη, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television τη Δευτέρα.

«Έχουμε ένα πολύ ισχυρό ρυθμιστικό πλαίσιο και πλαίσιο εξυγίανσης εδώ στην Ευρώπη», είπε. «Αλλά φυσικά οποιαδήποτε τραπεζική εξέλιξη όπως αυτή, προκαλεί ερωτήματα και φυσικά θα το συζητήσουμε σήμερα στο Eurogroup».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα συζητήσουν το θέμα με τους υπουργούς Οικονομικών του νομισματικού μπλοκ σε συνάντηση στις Βρυξέλλες αργότερα τη Δευτέρα, δήλωσε ο Ντόναχιου.

Ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι η κατάσταση ήταν μια υπενθύμιση ότι ο κίνδυνος και οι στιγμές αλλαγής μπορεί να συμβούν πολύ απροσδόκητα.

«Από ευρωπαϊκή προοπτική, είμαστε σε καλή θέση, έχουμε κάνει τέτοιες αλλαγές στο ρυθμιστικό μας πλαίσιο την τελευταία δεκαετία», είπε. «Μπορούμε να παρακολουθούμε και να ανταποκρινόμαστε στις εξελίξεις εάν χρειαστεί».

Και πρόσθεσε: «Ποτέ δεν έχουμε κανένα λόγο να εφησυχάζουμε, γνωρίζουμε πόσο γρήγορα μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα και γι' αυτό εγκαίρως σήμερα θα μπορούμε να λάβουμε ενημέρωση για το πού βρίσκονται τα πράγματα αυτή τη στιγμή, αλλά είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη δυνατότητα να διαχειριστούμε τέτοιου είδους κινδύνους».

Ο Πασκάλ Ντόναχιου είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει πώς να υποστηρίξει τον τεχνολογικό τομέα για να διασφαλίσει ότι είναι ακόμα σε θέση να αναπτυχθεί και ότι οι προοπτικές του δεν θα επηρεαστούν σημαντικά.

«Πιστεύω ότι το τραπεζικό μας σύστημα στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή κατανοεί πολύ καλά τον κίνδυνο εντός της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας τεχνολογίας και έχει τα κατάλληλα μέτρα για να διαχειριστεί αυτόν τον κίνδυνο και να μπορέσει να τον αντιμετωπίσει στο μέλλον», δήλωσε ο Donohoe.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v