Ιστορικό χαμηλό για Credit Suisse, νέα χτυπήματα σε αμερικανικές τράπεζες

Ξεπούλημα που φτάνει ακόμα και πάνω από το 70% της αξίας τους αντιμετωπίζουν περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ, όπως η First Republic και η Western Alliance. Στην Ευρώπη υποφέρουν Credit Suisse, Unicredit και Commerzbank.

Ιστορικό χαμηλό για Credit Suisse, νέα χτυπήματα σε αμερικανικές τράπεζες

Οι μετοχές της Credit Suisse υποχώρησαν πάνω από 12% και βρέθηκαν κάτω από τα 2,20 ελβετικά φράγκα νωρίτερα σήμερα, ένα νέο χαμηλό μετά τα 2,41 φράγκα της Παρασκευής. Την ίδια στιγμή ο κόστος ασφάλισης των ομολόγων της ελβετικής τράπεζας έναντι χρεοκοπίας εκτινάχθηκε επίσης σήμερα το πρωί.

Είναι ένα μόνο δείγμα των χτυπημάτων που δέχτηκαν οι τραπεζικές μετοχές στην Ευρώπη. Βρέθηκαν να χάνουν έως και 5,9%, η χειρότερη επίδοση από τις 4 Μαρτίου του 2022 όταν υποχώρησαν 6,6% εν μέσω ανησυχιών για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία.

Ετσι, η HSBC, παρά την εξαγορά της βρετανικής θυγατρικής της SVB υποχώρησε 3,5%, ενώ η γερμανική Commerzbank βρέθηκε να χάνει 12%. Οι συναλλαγές σε μετοχές της ιταλικής τράπεζας Unicredit διακόπηκαν για λίγο σήμερα το πρωί, αφού υποχώρησαν κατά 5% στο Μιλάνο στο άνοιγμα της συνεδρίασης. Στη συνέχεια, όμως, οι συναλλαγές ξανάρχισαν και η Unicredit χάνει σχεδόν 8%.

Την ίδια στιγμή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού μετοχές μικρομεσαίων τραπεζών βρίσκονται στο στόχαστρο καθώς όλοι αναζητούν την επόμενη κατάρρευση. Οι μετοχές του περιφερειακού τραπεζικού δείκτη KBW βυθίζονται 12%, η πιο απότομη ενδοημερήσια βουτιά από τον Μάρτιο του 2020. Μεταξύ αυτών: 

  • Η First Republic Bank βυθίστηκε κατά 67% και σταμάτησε η διαπραγμάτευση.
  • Η Western Alliance Bancorp έχασε 76%, στη μεγαλύτερη πτώση που είχε ποτέ
  • Η PacWest Bancorp σημείωσε πτώση 48%, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό
  • Charles Schwab Corp υπέστη τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2016 καθώς χάνει 17% με τους επενδυτές να εστιάζουν σε συναλλαγές που πραγματοποίησε πρόσφατα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v