Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πλημμύρισαν από νέους πελάτες μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ

Μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, οι καταθέτες φεύγουν από τις μικρές τράπεζες και συρρέουν σε μεγάλες, όπως η JPMorgan, η Citigroup και η Bank of America.

Πλημμύρισαν από νέους πελάτες μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ

Κύμα πελατών ζητά να μεταφέρει τους λογαριασμούς του σε μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, όπως η JPMorgan Chase & Co και η Citigroup, από μικρότερες, μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank, ανέφεραν την Τρίτη οι Financial Times.

Αυτές οι τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Bank of America, προσπαθούν να ικανοποιήσουν τέτοια αιτήματα μεταφοράς λαμβάνοντας επιπλέον μέτρα, για να επιταχύνουν την κανονική διαδικασία εγγραφής, μεταξύ άλλων βημάτων, ανέφεραν οι FT, επικαλούμενοι αρκετούς ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως σημειώνει το Reuters, ακόμη και τα έκτακτα μέτρα της κυβέρνησης των ΗΠΑ για να σταματήσει την κατάρρευση περισσότερων τραπεζών δεν εμπόδισαν τους καταθέτες από το να προσπαθούν να μεταφέρουν τους λογαριασμούς τους σε μεγαλύτερες τράπεζες ή να στραφούν σε αμοιβαία money market, ανέφεραν οι FT.

Η Federal Deposit Insurance Corporation παρενέβη την Παρασκευή για να προστατεύσει τις καταθέσεις έως και 250.000 δολαρίων, αλλά οι καταθέσεις πάνω από αυτό το ποσό -που αντιστοιχούσαν στο 85% των λογαριασμών SVB- βρίσκονται σε κίνδυνο.

Η JPMorgan, η Citi και η Bank of America δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα του Reuters για σχολιασμό.

Οι μετοχές περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, όπως η First Republic Bank, η Western Alliance και η KeyCorp έχουν κάνει βουτιά, λόγω φόβου για πιθανή μετάδοση μετά την κατάρρευση της SVB και της Signature Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v