Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Nomura βλέπει μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο

Αναλυτές της Nomura εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αντιστρέψει τη διαδικασία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής, μετά την αναταραχή στις τράπεζες.

H Nomura βλέπει μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Μάρτιο

Η Fed θα μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης και θα σταματήσει να μειώνει το μέγεθος του ισολογισμού της στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με αναλυτές της Nomura Securities.

«Υπό το φως των διαφαινόμενων κινδύνων για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, αναμένουμε τώρα από τη Fed να μειώσει τα επιτόκια», έγραψαν τη Δευτέρα σε σημείωμα αναλυτές της Nomura. «Περιμένουμε επίσης από τη Fed να σταματήσει την ποσοτική σύσφιξη», πρόσθεσαν.

Η Fed, σε συνεννόηση με άλλες ρυθμιστικές αρχές, εφάρμοσε μέτρα το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου ενός μηχανισμού ασφάλισης των τραπεζικών καταθέσεων, για να ενισχύσει την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank την Παρασκευή.

«Ωστόσο, αν κρίνουμε από την αντίδραση της αγοράς, οι χρηματοπιστωτικές αγορές φαίνεται να θεωρούν αυτές τις ενέργειες  ανεπαρκείς, καθώς οι τιμές των μετοχών για τον χρηματοπιστωτικό τομέα των ΗΠΑ συνεχίζουν να μειώνονται από τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές», ανέφεραν σε σημείωμά τους τη Δευτέρα.

«Είναι πιθανό η Fed να δημιουργήσει μια νέα δανειοδοτική διευκόλυνση», εκτίμησαν, σύμφωνα με το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v