Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξανά σε απεργιακό κλοιό για το συνταξιοδοτικό η Γαλλία

Οι διαδηλώσεις συμπίπτουν με την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση επιτροπής 14 βουλευτών προερχόμενων από την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία που θα συντάξει μια ενιαία έκδοση του νομοσχεδίου για τελική ψηφοφορία και στα δύο σώματα.

Ξανά σε απεργιακό κλοιό για το συνταξιοδοτικό η Γαλλία

Η Γαλλία βρίσκεται και σήμερα αντιμέτωπη με μαζικές εκδηλώσεις. Με τις δημόσιες συγκοινωνίες να απεργούν και τα σκουπίδια να συσσωρεύονται στους δρόμους του Παρισιού, εργατικές οργανώσεις πραγματοποιούν πορείες στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος του Προέδρου Εμάνουελ Μακρόν με στόχο την αύξηση της ελάχιστης ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 από τα 62, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Στο πλαίσιο αυτό και οι αεροπορικές εταιρείες έλαβαν εντολή από την αεροπορική αρχή να μειώσουν κατά 20% τις πτήσεις στο αεροδρόμιο Orly κοντά στο Παρίσι. 

Επίσης οι παραδόσεις καυσίμων από γαλλικά διυλιστήρια, συμπεριλαμβανομένων αυτών που ανήκουν στην TotalEnergies SE και στην Exxon Mobil Corp., έχουν επηρεαστεί εδώ και μέρες. 

Οι διαδηλώσεις συμπίπτουν με την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση επιτροπής 14 βουλευτών προερχόμενων από την Εθνοσυνέλευση και τη Γερουσία που θα συντάξει μια ενιαία έκδοση του νομοσχεδίου για τελική ψηφοφορία και στα δύο σώματα αύριο, με την ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την πορεία της μεταρρύθμισης, καθώς ο Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στις εκλογές του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v