Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη της Inditex (Zara) το 2022

Οι πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πραγματοποιήθηκαν σε διαδικτυακά καταστήματα, έφτασαν τα €32,6 δισ., πετυχαίνοντας άνοδο 15% σε σύγκριση με τα επίπεδα προ πανδημίας.

Αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη της Inditex (Zara) το 2022

Η ιδιοκτήτρια της Zara, Inditex, κατέγραψε αύξηση 27% στα καθαρά κέρδη το 2022, καθώς οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα επίπεδα πριν από την πανδημία, έναν χρόνο μετά την ανάληψη της διοίκησης από την Marta Ortega, κόρη του ιδρυτή Amancio Ortega, όπως μεταδίδει το Reuters.

Οι πωλήσεις, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που πραγματοποιήθηκαν μέσω διαδικτυακών καταστημάτων, έφτασαν τα €32,6 δισ. (34,99 δισεκατομμύρια δολάρια), πετυχαίνοντας άνοδο 18% σε σχέση με τα €27,71 δισ. που δημοσιεύτηκαν πέρυσι και 15% από το 2019, πριν από την εμφάνιση της πανδημίας.

Ο ισπανικός όμιλος, του οποίου τα εμπορικά σήματα περιλαμβάνουν επίσης Massimo Dutti και Pull&Bear, είπε ότι οι πωλήσεις συνέχισαν να αυξάνονται κατά τις πρώτες εβδομάδες του οικονομικού έτους που ξεκίνησε την 1η Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ 1ης Φεβρουαρίου και 13 Μαρτίου, οι πωλήσεις της Inditex αυξήθηκαν κατά 13,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.

Τα έσοδα του 2022 ήταν σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, καθώς η εταιρεία επωφελήθηκε μετά τη λήξη των lockdown για τον Covid-19.

Η ζήτηση για ρούχα Zara συνεχίστηκε ακόμη και μετά την άνοδο τιμών κατά 5% ή περισσότερο στις αρχές του περασμένου έτους σύμφωνα με αναλυτές της Deutsche Bank, της UBS και της Royal Bank of Canada.

Εξαιρουμένης της Ρωσίας, όπου τα καταστήματά της εταιρείας έχουν κλείσει από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία οι πωλήσεις της την περίοδο από 1 Φεβρουαρίου έως 13 Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 17,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v