Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω απεργίας στη Γερμανία

Καλύτερους μισθούς και συνθήκες εργασίας διεκδικούν οι εργαζόμενοι στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, Κολωνίας/Βόννης, Στουτγάρδης και Μπάντεν-Μπάντεν.

Εκατοντάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω απεργίας στη Γερμανία

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις σε τέσσερα αεροδρόμια της Γερμανίας οδήγησαν σήμερα στην ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων στον πιο πρόσφατο γύρο δράσης εργαζομένων στον τομέα που προκαλεί αναστάτωση στις αερομεταφορές τους τελευταίους μήνες.

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi κάλεσε το προσωπικό ασφαλείας και εδάφους στα αεροδρόμια του Ντίσελντορφ, Κολωνίας/Βόννης, Στουτγάρδης και Μπάντεν-Μπάντεν σε απεργία για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Το αεροδρόμιο Κολωνίας/Βόννης ανακοίνωσε ότι 144 πτήσεις ματαιώθηκαν ως αποτέλεσμα της απεργιακής κινητοποίησης, ενώ το Αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ είχε σημειώσει νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι λειτουργεί με ένα "σημαντικά μειωμένο πρόγραμμα πτήσεων". Αρχικά είχε προγραμματίσει 368 απογειώσεις και προσγειώσεις για σήμερα.

"Καμία απογείωση ή προσγείωση δεν είναι δυνατή καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας λόγω της απεργίας του Verdi", αναφέρει παράλληλα το Αεροδρόμιο της Στουτγάρδης σε ανακοίνωσή του, στην οποία ζητεί από τους επιβάτες να μην πάνε στο αεροδρόμιο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, τα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Βρέμης και του Αμβούργου είχαν ματαιώσει όλες τις εμπορικές πτήσεις λόγω απεργιακής δράσης, στον πιο πρόσφατο γύρο κινητοποιήσεων εργαζομένων στον τομέα, καθώς η μετά την πανδημία της Covid-19 ανάκαμψη στη ζήτηση πτήσεων προκαλεί προβλήματα στελέχωσης και οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερους μισθούς λόγω του υψηλού πληθωρισμού.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v