Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μπάιντεν για τραπεζικά στελέχη: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

Οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να επιβάλλουν πιο αυστηρές ποινές στα στελέχη των πτωχευμένων τραπεζών, τόνισε ο Τζο Μπάιντεν.

Μπάιντεν για τραπεζικά στελέχη: Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προέτρεψε το Κογκρέσο να εγκρίνει μέτρα για την επιβολή αυστηρότερων τιμωριών σε στελέχη τραπεζών των οποίων οι πράξεις συνέβαλαν στην αποτυχία των ιδρυμάτων τους.

«Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και η ενίσχυση της λογοδοσίας είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για την αποτροπή της κακοδιαχείρισης στο μέλλον» δήλωσε ο Μπάιντεν την Παρασκευή.

«Το Κογκρέσο πρέπει να ενεργήσει για να επιβάλει αυστηρότερες τιμωρίες για τα ανώτερα τραπεζικά στελέχη των οποίων η κακοδιαχείριση συνέβαλε στην αποτυχία των ιδρυμάτων τους».

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Μπάιντεν τόνισε ότι οι υφιστάμενοι νόμοι περιορίζουν τη δυνατότητα να λογοδοτούν τα τραπεζικά στελέχη.

«Όταν οι τράπεζες αποτυγχάνουν λόγω κακοδιαχείρισης και υπερβολικής ανάληψης κινδύνων, θα πρέπει να είναι ευκολότερο για τις ρυθμιστικές αρχές να ανακτούν αποζημιώσεις, να επιβάλλουν ποινές και να απαγορεύουν σε στελέχη να εργαστούν ξανά στον τραπεζικό κλάδο» υπογράμμισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v