Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η BlackRock είχε προειδοποιήσει τη Silicon Valley Bank

Η διοίκηση της SVB αγνόησε έκθεση που προειδοποιούσε ότι υστερούσε σημαντικά σε σχέση με ανταγωνιστικές τράπεζες στη διαχείριση ρίσκου.

Η BlackRock είχε προειδοποιήσει τη Silicon Valley Bank

O συμβουλευτικός βραχίονας της BlackRock είχε προειδοποιήσει τη Silicon Valley Bank ότι τα μέτρα ελέγχου κινδύνων ήταν αρκετά κατώτερα από αυτά άλλων ανταγωνιστικών τραπεζών, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στους Financial Times.

H SVB προσέλαβε την Financial Markets Advisory Group της BlackRock τον Οκτώβριο του 2020 για να αναλύσει τον πιθανό αντίκτυπο διάφορων κινδύνων στο χαρτοφυλάκιο χρεογράφων της. Στη συνέχεια διεύρυνε την αξιολόγησή της και στα συστήματα ελέγχου κινδύνων, στις διαδικασίες και στους ανθρώπους στο τμήμα που διαχειριζόταν τις επενδύσεις της SVB. 

Η αξιολόγηση του Ιανουαρίου του 2022 για τους ελέγχους κινδύνων βαθμολόγησε την SVB με «C», διαπιστώνοντας ότι η SVB υστερούσε σε σύγκριση με ανταγωνιστικές τράπεζες και στις 11 από 11 παραμέτρους που λήφθηκαν υπόψη και ήταν «αρκετά κάτω» από αυτές στις 10 από τις 11.

Πρώην στέλεχος της SVB δήλωσε στους Financial Times ότι η έκθεση αξιολόγησης του βραχίονα της BlackRock ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη διοίκηση της τράπεζας να αναγνωρίσει τα ρίσκα.

Τη δεδομένη στιγμή ο τότε CFO της τράπεζας και άλλα στελέχη ήταν επικεντρωμένα στην αύξηση των τριμηνιαίων κερδών, πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v