Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επαφές Μπάφετ με την κυβέρνηση Μπάιντεν για την τραπεζική κρίση

Το 2011 ο «Μάγος της Ομάχα» είχε πραγματοποιήσει κεφαλαιακή ένεση στην Bank of America, ενώ πρόσφερε «σωσίβιο» 5 δισ. δολαρίων στην Goldman Sachs το 2008.

Επαφές Μπάφετ με την κυβέρνηση Μπάιντεν για την τραπεζική κρίση

Ο Γουόρεν Μπάφετ έχει έρθει σε επαφή με ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης  Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες, καθώς εκτυλίσσεται η περιφερειακή τραπεζική κρίση.

Την επικοινωνία μεταξύ του διάσημου επενδυτή  και της κυβέρνησης αποκάλυψαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Bloomberg. Δεν ήταν αμέσως ξεκάθαρο ποιον ρόλο ενδέχεται να διαδραματίσει ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής για τον περιορισμό της κρίσης μετά τις πτωχεύσεις της Silicon Valley Bank, της Signature Bank και της Silvergate.

Ο Μπάφετ έχει παρέμβει και σε προηγούμενες τραπεζικές κρίσεις, αξιοποιώντας το κύρος και την οικονομική του ισχύ για να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη σε προβληματικές εταιρείες. Το 2011 ο «Μάγος της Ομάχα» είχε πραγματοποιήσει κεφαλαιακή ένεση στην Bank of America, ενώ πρόσφερε «σωσίβιο» 5 δισ. δολαρίων στην Goldman Sachs το 2008 για να στηρίξει την τράπεζα μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers.

Ο Μπάφετ ετοιμάζεται να αποκομίσει συνολικά κέρδη 12 δισ. δολαρίων από το προ δεκαετίας στοίχημα του στην Bank of America.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v