Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εξαγορά της SVB εξετάζει η First Citizens

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης των Καταθέσεων (FDIC) θα αποφασίσει την Κυριακή εάν θα προχωρήσει σε πλήρη πώληση ή διάλυση, ανάλογα με το εάν θα υπάρξουν προσφορές.

Εξαγορά της SVB εξετάζει η First Citizens

Η First Citizens εξετάζει την κατάθεση προσφοράς για την εξαγορά της Silicon Valley Bank, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

H τράπεζα με έδρα το Ράλεϊ της Βόρειας Καρολίνας είναι μεταξύ των ελάχιστων πιθανών αγοραστών της χρεοκοπημένης τράπεζας, σημείωσαν οι πηγές.

Η διορία για την υποβολή προσφορών λήγει την Κυριακή.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Εγγύησης των Καταθέσεων (FDIC) θα αποφασίσει την Κυριακή εάν θα προχωρήσει σε πλήρη πώληση ή διάλυση, ανάλογα με το εάν θα υπάρξουν προσφορές.

Τουλάχιστον ένας άλλος μνηστήρας εξετάζει σοβαρά την Silicon Valley Bank, είπε μία πηγή.

Δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και η First Citizens θα μπορούσε να επιλέξει να μην υποβάλει προσφορά.

Οι εκπρόσωποι της First Citizens και της FDIC δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια εκτός του κανονικού ωραρίου.

Ερευνα ζητά η Γουόρεν

Η αμερικανίδα γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία ασκεί πιέσεις για την αυστηρότερη κανονιστική ρύθμιση των τραπεζών, ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για τις πτωχεύσεις της Silicon Valley Bank και της Signature Bank, αναφέρει σήμερα η εφημερίδα Wall Street Journal.

Η Γουόρεν έστειλε σήμερα επιστολή στους γενικούς επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, την Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) και την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Federal Reserve) καλώντας τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν τη διαχείριση και την εποπτεία των εν λόγω τραπεζών πριν από την κατάρρευσή τους αυτό το μήνα.

Η γερουσιαστής αναφέρει πως τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να ανακοινωθούν εντός 30 ημερών, προσθέτει η εφημερίδα.

«Οι διευθυντές των τραπεζών, που ανέλαβαν κινδύνους χωρίς να χρειάζεται ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν απολύτως προβλέψιμες απειλές, πρέπει να λογοδοτήσουν γι' αυτές τις πτωχεύσεις. Όμως αυτή η κακοδιαχείριση επιτράπηκε να συμβεί εξαιτίας σειράς παραλείψεων από νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές», αναφέρει η Γουόρεν στην επιστολή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v