Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα βύθιση για τις μετοχές της First Republic

Δύο φορές σε λίγα 24ωρα υποβαθμίστηκε από την S&P η τράπεζα. Δεν φτάνει η βοήθεια με την κατάθεση 30 δισ. δολαρίων, επισημαίνει ο οίκος αξιολόγησης.

Νέα βύθιση για τις μετοχές της First Republic

Οι μετοχές της First Republic Bank βουτούν 14,6% σήμερα στις προχρηματιστηριακές συναλλαγές στη Νέα Υόρκη και η μετοχή κινείται σε νέο χαμηλό, αφού η πιστοληπτική της ικανότητα μειώθηκε βαθύτερα στην κατηγορία «σκουπίδια» το Σαββατοκύριακο. Η S&P Global Rating σε έκθεσή της σημείωσε ότι το πακέτο διάσωσης 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε την περασμένη εβδομάδα δεν θα λύσει τις «σημαντικές προκλήσεις ρευστότητας και χρηματοδότησης».

Η S&P ανακοίνωσε την Κυριακή ότι έκοψε την αξιολόγηση της First Republic κατά άλλες τρεις βαθμίδες σε B+, μόλις τέσσερις ημέρες αφότου τη μείωσε κατά τέσσερις βαθμίδες σε BB+.

«Τα 30 δισεκατομμύρια δολάρια σε καταθέσεις που η First Republic ανέφερε ότι θα λάβει από 11 μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ θα πρέπει να μειώσουν τις βραχυπρόθεσμες πιέσεις ρευστότητας, αλλά μπορεί να μη λύσουν τις σημαντικές προκλήσεις ρευστότητας, χρηματοδότησης και κερδοφορίας», είπε η S&P.

Η αξιολόγηση «Β» στον S&P σημαίνει ότι η οντότητα είναι «πιο ευάλωτη σε δυσμενείς επιχειρηματικές, χρηματοοικονομικές και οικονομικές συνθήκες, αλλά επί του παρόντος έχει την ικανότητα να ανταποκριθεί στις οικονομικές δεσμεύσεις». 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v