Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάει στα δύο η Silicon Valley Bank

Η FDIC θα αναζητήσει ξεχωριστές προσφορές για τη μονάδα παραδοσιακής τραπεζικής και το private banking της τράπεζας. Αμεσα οι διαδικασίες.

Σπάει στα δύο η Silicon Valley Bank

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ Federal Deposit Insurance Corporation αποφάσισε τη Δευτέρα να προχωρήσει σε διάσπαση της Silicon Valley Bank (SVB) και να πραγματοποιήσει δύο ξεχωριστές δημοπρασίες, αφενός για τη μονάδα παραδοσιακής τραπεζικής και τις καταθέσεις και αφετέρου για τη μονάδα private banking, αφού δεν κατάφερε να βρει αγοραστή για την προβληματική τράπεζα την περασμένη εβδομάδα.

Οπως μεταδίδει το Reuters, το FDIC θα αναζητήσει προσφορές για τη Silicon Valley Private Bank έως τις 22 Μαρτίου και για την τράπεζα μέχρι τις 24 Μαρτίου.

Οι τράπεζες και οι μη τραπεζικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορές, δήλωσε η ρυθμιστική αρχή.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι η FDIC σχεδίαζε να ξεκινήσει εκ νέου τη διαδικασία πώλησης για την SVB, με τη ρυθμιστική αρχή να επιδιώκει μια πιθανή διάσπαση της τράπεζας. 

Η μητρική εταιρεία SVB Financial Group είχε καταθέσει την Παρασκευή αίτηση προστασίας από τους πιστωτές (Chapter 11) και ζήτησε αγοραστές για τα περιουσιακά της στοιχεία αφού απέτυχαν τα μέτρα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v