Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πρώτη φορά σε έξι μήνες πέφτει επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία

Κατηφορίζει το κλίμα μεταξύ των επενδυτών, καθώς οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται υπό πίεση. Ανάλογη εικόνα και στην ευρωζώνη.

Πρώτη φορά σε έξι μήνες πέφτει επενδυτικό κλίμα στη Γερμανία

Βουτιά στις 13 μονάδες από τις 28,1 που ήταν έκανε το οικονομικό κλίμα στη Γερμανία τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών (ZEW), σημειώνοντας ότι οι προσδοκίες παραμένουν σε θετικό έδαφος. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν μικρότερη πτώση, στις 17,1 μονάδες. Σημειώνεται ότι υποχώρησε για πρώτη φορά το τελευταίο εξάμηνο.

Επιδεινώθηκε και η αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης, με τον δείκτη να διολισθαίνει περαιτέρω στις μείον 46,5 μονάδες.

 

«Οι διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές βρίσκονται υπό ισχυρή πίεση αυτή τη στιγμή... Η αξιολόγηση της εξέλιξης των τραπεζικών κερδών έχει επιδεινωθεί σημαντικά, αν και παραμένει ελαφρώς θετική. Οι εκτιμήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο έχουν επίσης μειωθεί σημαντικά», σημείωσε ο πρόεδρος της ZEW, Achim Wambach.

Παρόμοια και τα στοιχεία για την ευρωζώνη. Ο δείκτης του οικονομικού κλίματος υποχώρησε αυτόν τον μήνα έναντι του Φεβρουαρίου και διαμορφώθηκε στις 10 μονάδες, ενώ η εκτίμηση της τρέχουσας κατάστασης υποχώρησε στις -44,6 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v