Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουτιά στις τραπεζικές καταθέσεις στις ΗΠΑ

Πτώση ρεκόρ των καταθέσεων σε μικρότερα ιδρύματα στον απόηχο των πτωχεύσεων που προηγήθηκαν. Ασφάλεια αναζητούν οι αποταμιευτές και στρέφονται προς τους μεγάλους συστημικούς ομίλους.

Βουτιά στις τραπεζικές καταθέσεις στις ΗΠΑ

Οι καταθέσεις στις τράπεζες των ΗΠΑ σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και σχεδόν ένα χρόνο κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας επισημαίνει το Bloomberg. Η πτώση οφείλεται εξ ολοκλήρου στην πτώση ρεκόρ των καταθέσεων σε μικρότερα ιδρύματα.

Οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 98,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα 17,5 τρισεκατομμύρια δολάρια την εβδομάδα που έληξε στις 15 Μαρτίου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η Federal Reserve. Οι καταθέσεις σε μικρές τράπεζες μειώθηκαν κατά 120 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι καταθέσεις για 25 μεγαλύτερες εταιρείες αυξήθηκαν σχεδόν 67 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι λεγόμενες «άλλες» καταθέσεις, οι οποίες εξαιρούν λογαριασμούς με ημερομηνίες λήξης, μειώθηκαν κατά 78,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε 15,7 τρισεκατομμύρια δολάρια. Σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, αυτές οι πιο άμεσα ρευστοποιήσιμες καταθέσεις, όπως οι λογαριασμοί ταμιευτηρίου και όψεως έχουν μειωθεί κατά 6,1%, το μεγαλύτερο ποσοστό με βάση δεδομένα από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Η τραπεζική πίστωση, σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, αυξήθηκε 73,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 17,6 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία περιλαμβάνουν μετρητά στο θησαυροφυλάκιο, εκτινάχθηκαν κατά 430,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε 23,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας το μεγαλύτερο κέρδος από τον την περίοδο της πανδημίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v