Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυο υποψήφιοι αγοραστές για τη Silicon Valley Bank

Δύο περιφερειακές τράπεζες υπέβαλαν ξεχωριστές προσφορές στην Federal Deposit Insurance Corp. Η τελευταία καλείται να επιλέξει ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις της.

Δυο υποψήφιοι αγοραστές για τη Silicon Valley Bank

Η Valley National Bancorp και η First Citizens BancShares διεκδικούν και οι δύο για την Silicon Valley Bank μετά την κατάρρευσή της στις αρχές του μήνα, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Bloomberg.

Οι δύο περιφερειακές τράπεζες υπέβαλαν ξεχωριστές προσφορές για την Silicon Valley Bank στην Federal Deposit Insurance Corp. πριν από την προθεσμία της Παρασκευής το βράδυ. Η FDIC, η οποία πήρε τον έλεγχο της τράπεζας και επιδιώκει να την πουλήσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, αναμένεται να επιλέξει άμεσα νικητή στη διαδικασία. Δεν έχει, όμως, ληφθεί τελική απόφαση και η FDIC θα μπορούσε να επιλέξει να κρατήσει την Silicon Valley Bank ή να την πουλήσει σε άλλο μνηστήρα, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η First Citizens αρνήθηκε να σχολιάσει «φήμες ή εικασίες της αγοράς». Οι εκπρόσωποι της Valley National και της FDIC δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η Silicon Valley Bank έγινε ο μεγαλύτερος δανειστής των ΗΠΑ που πτώχευσε εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, καταρρέοντας σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την εγκατάλειψη ενός σχεδίου για τη συγκέντρωση κεφαλαίων. 

Με βάση τα δεδομένα της Παρασκευής, η First Citizens με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας είχε χρηματιστηριακή αξία 8,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η αποτίμηση της Valley National με έδρα το Wayne του Νιου Τζέρσεϊ ήταν 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v