Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάος σε αεροδρόμια και τρένα από τη σημερινή απεργία στη Γερμανία

Μεγάλα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης της Φρανκφούρτης, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα. Τα υπεραστικά, περιφερειακά και τοπικά τρένα τραβούν χειρόφρενο επίσης.

Χάος σε αεροδρόμια και τρένα από τη σημερινή απεργία στη Γερμανία

Ακυρώσεις και αναταραχές στις πτήσεις της Lufthansa σήμερα, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων σε πολλά γερμανικά αεροδρόμια, στο πλαίσιο της μαζικής απεργίας των εργαζομένων στις Μεταφορές. 

Οπως μεταδίδει το BBC, το προσωπικό σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομους, λεωφορεία και μετρό αποχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα για 24ωρη στάση.

Η Lufthansa θα προσφέρει εναλλακτικές συνδέσεις και επανακρατήσεις σε τρένα, ανέφερε. Ωστόσο, τα συνδικάτα μεταφορών και σιδηροδρόμων Verdi και EVG προχωρούν σε κινητοποιήσεις  για 24 ώρες. Το Verdi απαιτεί αύξηση μισθού 10,5% για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα.

Τα μεγάλα αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένης της Φρανκφούρτης, δεν θα λειτουργήσουν σήμερα Δευτέρα. Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης συνέστησε επίσης στους επιβάτες που αλλάζουν αεροπλάνο να το αποφύγουν. Τα υπεραστικά, περιφερειακά και τοπικά τρένα που εκμεταλλεύονται η Deutsche Bahn και άλλοι σιδηρόδρομοι θα σταματήσουν επίσης, ανέφερε η EVG.

Το Verdi Hamburg δήλωσε το Σάββατο ότι έχει κάνει συμφωνίες με όλες τις επηρεαζόμενες εταιρείες προκειμένου να εγγυηθεί την ασφαλή διέλευση σε περίπτωση ατυχήματος, έκτακτης προσγείωσης ή μεταφοράς ασθενών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v