Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πέφτει η ζήτηση για εμβόλια κορωνοϊού: Βουτιά στα έσοδα αναμένει η BioNTech

H γερμανική εταιρεία, που συνεργάζεται με την Pfizer για το εμβόλιο Covid-19, εκτιμά ότι τα έσοδα από τα εμβόλια κατά Covid θα μειωθούν στα 5 δισ. ευρώ φέτος. Πέρυσι είχαν ξεπεράσει τα 17 δισ.

Πέφτει η ζήτηση για εμβόλια κορωνοϊού: Βουτιά στα έσοδα αναμένει η BioNTech

Η εταιρεία παραγωγής εμβολίων BioNTech προβλέπει χειρότερη πτώση εσόδων φέτος από αυτή που ανέμενε προηγουμένως, καθώς η ζήτηση για ανοσοποίηση κατά του κορωνοϊού μειώνεται, υπογραμμίζοντας την κλίμακα της πρόκλησης που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που απολάμβαναν απροσδόκητα κέρδη από την πανδημία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η γερμανική εταιρεία βιοτεχνολογίας, που συνεργάζεται με την Pfizer για το εμβόλιο Covid-19, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ότι τα έσοδα από τα εμβόλια κατά Covid θα μειωθούν σε περίπου 5 δισ. ευρώ το 2023.

Το 2022 είχε συνολικά έσοδα άνω των 17 δισ. ευρώ και 19 δισ. ευρώ το 2021, με τη συντριπτική πλειονότητά τους να προέρχεται από εμβόλια κορωνοϊού.

Η προβλεπόμενη πτώση είναι χειρότερη από τις προσδοκίες της αγοράς, καθώς οι αναλυτές αναμένουν συνολικά έσοδα σχεδόν 8 δισ. ευρώ το 2023, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v