Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mήνυση κατά Binance από τις αρχές των ΗΠΑ

Η μήνυση της Επιτροπής Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων (CFTC) αφορά την παραβίαση των κανονισμών για το trading παραγώγων. Απώλειες 3% για το bitcoin.

Mήνυση κατά Binance από τις αρχές των ΗΠΑ

Δηλώστε τώρα συμμετοχή στα σεμινάρια "Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα" που διοργανώνει το Euro2day.gr με το Βασίλη Παζόπουλο, πιστοποιημένο επενδυτικό σύμβουλο με πολυετή ενασχόληση στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Αποφύγετε τις παγίδες και μεγιστοποιήστε την απόδοσή σας με μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει την αξία τους στην πράξη! Δηλώστε συμμετοχή τώρα σε προνομιακή τιμή Early Bird.

 

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, και ο Διευθύνων Σύμβουλος Τσανπένγκ Ζάο, μηνύθηκαν από την Επιτροπή Προθεσμιακών Συναλλαγών Βασικών Εμπορευμάτων (CFTC) των ΗΠΑ για παραβίαση των κανονισμών για το trading παραγώγων.

Το CFTC κατέθεσε μήνυση τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σικάγο.

Αμέσως μετά τη δημοσίευση της είδησης το bitcoin διεύρυνε τις απώλειες στο 3%. 

Η CFTC διεξάγει έρευνα στη Binance για το αν κατάφερε να εμποδίσει τους κατοίκους των ΗΠΑ από το να αγοράζουν και να πουλούν παράγωγα κρυπτονομισμάτων. Οι κανόνες της CFTC γενικά απαιτούν από τις πλατφόρμες να εγγραφούν στη ρυθμιστική αρχή για να επιτρέπουν στους Αμερικανούς να εμπορεύονται αυτά τα προϊόντα.

Η Binance δεν είχε εγγραφεί στη CFTC. 

Η ρυθμιστική αρχή είναι μία μόνο από τις υπηρεσίες των ΗΠΑ που ερευνούν τις δραστηριότητες της Binance.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS), καθώς και οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, έχουν εξετάσει αν η Binance παραβίασε τους κανόνες κατά του ξεπλύματος χρήματος, ανέφερε το Bloomberg.

Η Binance χαρακτήρισε «αναπάντεχη και απογοητευτική» τη μήνυση από τη ρυθμιστική αρχή, λέγοντας ότι το ανταλλακτήριο δαπάνησε σημαντικά ποσά τα δύο τελευταία χρόνια για να διασφαλίσει ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στην πλατφόρμα της Αμερικανοί χρήστες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v