Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε 60 χλμ. στην Ευρώπη

Οι σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου θα πρέπει να βρίσκονται κάθε 200 χλμ. Μέχρι πότε πρέπει να έχουν φτιαχτεί. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη κατέληξαν σε συμφωνία.

Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε 60 χλμ. στην Ευρώπη

Οι διαπραγματευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να δημιουργηθούν σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και πρατηρίων καυσίμων για υδρογόνο σε ολόκληρη την περιοχή τα επόμενα χρόνια, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τη μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη-μέλη κατέληξαν σε συμφωνία αργά τη νύχτα για τη δημιουργία σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κάθε 60 χιλιόμετρα τουλάχιστον σε βασικούς δρόμους έως το 2026 και για φορτηγά σε διαστήματα 120 χιλιομέτρων -τα μισά από τα οποία θα πρέπει να είναι εγκατεστημένα έως το 2028. Μέχρι το 2031, θα πρέπει να υπάρχουν σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου τουλάχιστον κάθε 200 χλμ.

Η είδηση έρχεται την ίδια εβδομάδα με την επίτευξη συμφωνίας-ορόσημο για να διασφαλιστεί ότι όλα τα νέα αυτοκίνητα που πωλούνται στην ΕΕ θα είναι απαλλαγμένα από εκπομπές ρύπων έως το 2035. Η έλλειψη υποδομών φόρτισης θεωρείται ως ένας από τους κύριους παράγοντες που εμποδίζουν αυτή τη μετάβαση.

Η ΕΕ θέλει επίσης να διασφαλίσει ότι το 90% των βαρέων επαγγελματικών οχημάτων θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων έως το 2040.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v