Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

BlackRock: Λάθος τα στοιχήματα των αγορών για μειώσεις επιτοκίων

Τα προβλήματα που πλήττουν τον τραπεζικό τομέα δεν θα σταματήσουν τις αυξήσεις επιτοκίων, εκτιμούν αναλυτές της BlackRock.

BlackRock: Λάθος τα στοιχήματα των αγορών για μειώσεις επιτοκίων

Η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια παρά το γεγονός ότι οι traders στοιχηματίζουν διαφορετικά, σύμφωνα με την BlackRock.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο μεγαλύτερος διαχειριστής ενεργητικού στον κόσμο προτιμά τα ομόλογα που συνδέονται με τον πληθωρισμό - τίτλοι που προσφέρουν προστασία από τις αυξανόμενες τιμές - θεωρώντας ότι οι αγορές κάνουν λάθος που περιμένουν μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ.

Η Fed έχει καταστήσει σαφές ότι τα προβλήματα που πλήττουν τον τραπεζικό τομέα δεν θα σταματήσουν τη μάχη της ενάντια στον πληθωρισμό, γράφουν οι στρατηγικοί αναλυτές του Ινστιτούτου Επενδύσεων της BlackRock.

«Δεν βλέπουμε μειώσεις επιτοκίων φέτος – αυτό στηρίζεται στην παλιά τακτική των κεντρικών τραπεζών να σπεύδουν να σώσουν την οικονομία όταν χτυπάει η ύφεση» τονίζουν οι αναλυτές σε σημείωμα προς τους πελάτες. «Βλέπουμε μια νέα, πιο διαφοροποιημένη φάση περιορισμού του πληθωρισμού στη συνέχεια: λιγότερες μάχες αλλά και πάλι χωρίς μειώσεις επιτοκίων».

Η εταιρεία διατηρεί θέση «underweight» στις μετοχές των αναπτυγμένων αγορών, επισημαίνεται στο σημείωμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v