Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σπάσιμο τραπεζών εισηγούνται βουλευτές της Μελόνι

Αν περάσει η νομοθετική πρόταση οι τράπεζες θα κληθούν να αποφασίσουν σε 12 μήνες αν θέλουν να παρέχουν υπηρεσίες λιανικής τραπεζικές ή επενδυτικές.

Σπάσιμο τραπεζών εισηγούνται βουλευτές της Μελόνι

Νομοθετική πρόταση για διαχωρισμό των τραπεζών ανάμεσα στις υπηρεσίες λιανικής (δάνεια, καταθέσεις) και τις επενδυτικές υπηρεσίες (διαχείριση διαθεσίμων, παράγωγα κ.ά.) κατέθεσαν βουλευτές του κόμματος της  πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι στην Ιταλία.

Αν περάσει ένα τέτοιο μέτρο θα πρόκειται για de-facto επιστροφή νομοθεσίας του 1930 την οποία εγκατέλειψε η χώρα τη δεκαετία του 1990.

Σύμφωνα με την πρόταση οι τράπεζες θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες για να αποφασίσουν ποια δραστηριότητα θα κρατήσουν και ποια θα αφήσουν. Στην πρότασή τους οι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος της Μελόνι, «Αδέλφια της Ιταλίας» αναφέρουν ότι «η πιστωτική κρίση προκαλείται από το ότι οι συστημικές τράπεζες στρέφονται σε επενδυτική “σπέκουλα” επειδή κυνηγάνε το κέρδος».

Αν περάσει ένα τέτοιο μέτρο θα πρόκειται για de-facto επιστροφή νομοθεσίας του 1930 την οποία εγκατέλειψε η χώρα τη δεκαετία του 1990.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v