Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκινά έρευνα στην ευρωπαϊκή αγορά των CDS μετά τις αναταράξεις

Τις τελευταίες κινήσεις στη μικρή αγορά των CDS που πυροδότησαν παγκόσμιο τραπεζικό sell off εξετάζει η ευρωπαϊκή Αρχή. Τι ζήτησε ο Andrea Enria της ΕΚΤ.

Ξεκινά έρευνα στην ευρωπαϊκή αγορά των CDS μετά τις αναταράξεις

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA) δήλωσε ότι εξετάζει εξονυχιστικά τις πρόσφατες κινήσεις της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς CDS, μετά τους τελευταίους κλυδωνισμούς με αφορμή τα προβλήματα της Credit Suisse και των αμερικανικών περιφερειακών τραπεζών.

«Η ESMA, μαζί με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές, εξετάζει τις πρόσφατες κινήσεις της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς CDS», δήλωσε εκπρόσωπος της αρμόδιας αρχής της ΕΕ. 

Η κίνηση λαμβάνει χώρα αφότου ο επόπτης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Andrea Enria, δήλωσε την Τρίτη ότι η αστάθεια στις μετοχές της Deutsche Bank ήταν ανησυχητική, καθώς έδειξε ότι οι επενδυτές είναι «νευρικοί» και θα μπορούσαν να τρομοκρατηθούν από κινήσεις στη μικρή αγορά των CDS, που αποτελούν μια μορφή ασφάλισης για κατόχους ομολόγων.

Ο Enria δήλωσε επίσης ότι ένα sell off στην αγορά CDS, που χαρακτηρίζεται από περιορισμένη ρευστότητα, θα μπορούσε να έχει ευρύτερες συνέπειες για την πολύ μεγαλύτερη αγορά μετοχών και ζήτησε κεντρική εκκαθάριση των CDS.

Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν ξεχωρίσει μια συναλλαγή σε CDS της Deutsche Bank που υποψιάζονται ότι τροφοδότησε παγκόσμιο ξεπούλημα την περασμένη Παρασκευή, ανέφερε το Bloomberg.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v