Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφάλαια από το εξωτερικό ρίχνουν στην ανοικοδόμηση της χώρας οι τουρκικές τράπεζες

Οι Akbank και Ziraat συγκεντρώνουν δάνεια για να στηρίξουν τη χώρα, μετά τους καταστροφικούς σεισμούς. Η ετήσια αναχρηματοδότηση μετατράπηκε σε κοινωνικό χρέος.

Κεφάλαια από το εξωτερικό ρίχνουν στην ανοικοδόμηση της χώρας οι τουρκικές τράπεζες

Κεφάλαια σε ξένο νόμισμα συγκεντρώνουν οι μεγάλες τράπεζες της Τουρκίας, για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμηση της χώρας μετά τους καταστροφικούς σεισμούς νωρίτερα φέτος.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η Akbank TAS αντικαθιστά ένα ετήσιο δάνειο περίπου 700 εκατομμυρίων δολαρίων που ήταν συνδεδεμένο με στόχους βιωσιμότητας με ένα κοινωνικό δάνειο, τα έσοδα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν για ανακούφιση από καταστροφές, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η TC Ziraat Bankasi προχωρά επίσης στην ετήσια αναχρηματοδότησή της με όρους που συνδέονται με τους στόχους βιωσιμότητας, αλλά επικεντρώνεται στην υποστήριξη των προσπαθειών ανάκαμψης από τους σεισμούς, ανέφεραν οι πηγές. Η τράπεζα αναχρηματοδοτεί μέρος ενός δανείου 1,24 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον περασμένο Απρίλιο.

Οι εκπρόσωποι της Akbank και της Ziraat δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχολιασμό.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας λέει ότι θα μπορούσε να αναθεωρήσει τα εργαλεία που υποστηρίζουν τις συνθήκες ρευστότητας ως απάντηση στους καταστροφικούς σεισμούς. Οι δονήσεις των 7,7 και 7,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στις 6 Φεβρουαρίου -και οι μετασεισμοί τους- σκότωσαν περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στην Τουρκία και τη Συρία, αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους άστεγους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v