Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανική κίτρινη κάρτα στο Twitter: Ερχονται βαριά πρόστιμα

Κατηγορίες για συστημική αποτυχία στην αντιμετώπιση καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο. Τι προβλέπει η νομοθεσία της χώρας και πώς ανταποκρίνεται ο τεχνο-γίγαντας του Ελον Μασκ.

Γερμανική κίτρινη κάρτα στο Twitter: Ερχονται βαριά πρόστιμα

Η Γερμανία έχει ξεκινήσει διαδικασίες για την επιβολή προστίμου στο Twitter, κατηγορώντας τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης για «συστημική αποτυχία» στην αντιμετώπιση καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο.

Το γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης δήλωσε ότι έχει ειδοποιηθεί για πολλές περιπτώσεις παράνομου περιεχομένου που, αν και προηγήθηκαν σχετικές καταγγελίες χρηστών, δεν διαγράφηκε ούτε μπλοκαρίστηκε από τον τεχνολογικό γίγαντα ιδιοκτησίας Ελον Μασκ, όπως απαιτείται από τους αυστηρούς γερμανικούς νόμους που στοχεύουν στην αστυνόμευση του Διαδικτύου, γράφουν οι Financial Times.

Το υπουργείο σημείωσε ότι θα δοθεί στο Twitter η ευκαιρία να απαντήσει, προτού οι αξιωματούχοι αποφασίσουν εάν θα δώσουν εντολή σε δικαστήριο να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου.

Ο γερμανικός νόμος για την αστυνόμευση του διαδικτύου, γνωστός ως NetzDG, τέθηκε σε ισχύ το 2018 και απαιτεί από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρούν δυνητικά παράνομο υλικό εντός 24 ωρών από την ειδοποίησή τους, διαφορετικά θα αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 50 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v