Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενεργειακό deal 10 δισ. δολ. της TotalEnergies με το Ιράκ

Η κρατική εταιρεία Basrah Oil Company του Ιράκ θα λάβει μερίδιο 30% στο λεγόμενο Gas Growth Integrated Project, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου. Θα αναπτύξει επίσης μια ηλιακή μονάδα ισχύος 1 GW.

Ενεργειακό deal 10 δισ. δολ. της TotalEnergies με το Ιράκ

Η TotalEnergies και η ιρακινή κυβέρνηση κατέληξαν σε συμφωνία για να προχωρήσουν σε ένα επενδυτικό σχέδιο αξίας περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής πετρελαίου, φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα της Μέσης Ανατολής.

Η κρατική εταιρεία Basrah Oil Company του Ιράκ θα λάβει μερίδιο 30% στο λεγόμενο Gas Growth Integrated Project, δήλωσε η γαλλική εταιρεία την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση που έκαναν οι ιρακινές αρχές το βράδυ της Τρίτης.

Η TotalEnergies κάλεσε επίσης την QatarEnergy να αναλάβει μερίδιο 25% στο έργο, ενώ ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός θα κατέχει ποσοστό 45%, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το έργο στοχεύει κυρίως στην ανάκτηση φυσικού αερίου σε τρία κοιτάσματα πετρελαίου για την τροφοδοσία σταθμών παραγωγής ενέργειας και στην κατασκευή μονάδας επεξεργασίας θαλασσινού νερού για έγχυση νερού υπό πίεση ώστε να αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου, δήλωσε η TotalEnergies την Τετάρτη. Η συμφωνία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η γαλλική εταιρεία θα αναπτύξει επίσης μια ηλιακή μονάδα ισχύος 1 GW για την τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή της Βασόρας και θα προσκαλέσει την εταιρεία κοινής ωφελείας της Σαουδικής Αραβίας Acwa Power Co. να συμμετάσχει στο έργο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v