Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Walmart στοιχηματίζει στα ρομπότ για μείωση του κόστους

H μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής των ΗΠΑ τόνισε ότι θα επανασχεδιάσει την αλυσίδα εφοδιασμού χρησιμοποιώντας πιο έξυπνο λογισμικό και συστήματα αυτοματοποίησης.

Η Walmart στοιχηματίζει στα ρομπότ για μείωση του κόστους

Η Walmart  ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να εξοπλίσει τo δίκτυο διανομής της με περισσότερες ρομποτικές ικανότητες, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι ως το τέλος του 2026 περίπου τα δύο τρίτα των καταστημάτων της θα εξυπηρετούνται από αποθήκες εξοπλισμένες με συστήματα αυτοματοποίησης.

H μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής των ΗΠΑ τόνισε ότι οι κινήσεις θα τη βοηθήσουν να εξοικονομήσει χρήματα και να δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον με «ρόλους που απαιτούν λιγότερη σωματική εργασία αλλά θα έχουν υψηλότερες αμοιβές».

Η Walmart ανέφερε ότι θα επανασχεδιάσει την αλυσίδα εφοδιασμού χρησιμοποιώντας πιο έξυπνο λογισμικό και συστήματα αυτοματοποίησης.

Ώς το τέλος του έτους, περίπου το ένα τρίτο των καταστημάτων της Walmart θα εξηπηρετούνται από αυτοματοποιημένα κέντρα διανομής, με το ποσοστό αυτό να αυξάνεται στο 65% στα επόμενα χρόνια. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Walmart υπογράμμισε ότι ο επανασχεδιασμός της εφοδιαστικής αλυσίδας θα χαλαρώσει τις πιέσεις στο κόστους που συνδέονται με το ηλεκτρονικό εμπόριο και θα βοηθήσει να μπει τέλος σε μια δεκαετία στασιμότητας των λειτουργικών εσόδων στις ΗΠΑ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v