Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανός υπουργός Υγείας: Η πανδημία τελείωσε

Τη λήξη της υγειονομικής κρίσης κήρυξε ο Καρλ Λάουτερμπαχ, υπουργός και επιδημιολόγος. «Το ξεπεράσαμε και με καλό σκορ», δήλωσε. «Αλλά το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων δεν ήταν απαραίτητο». Άρση όλων των μέτρων.

Γερμανός υπουργός Υγείας: Η πανδημία τελείωσε

Η πανδημία του Cοvid-19 τελείωσε στη Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Ο Λάουτερμπαχ, επιδημιολόγος, είπε σε συνέντευξη τύπου ότι προχωρά σ' αυτή την αξιολόγηση βασιζόμενος στις παραλλαγές του ιού, τα ποσοστά εμβολιασμού και την πορεία των νοσηλειών.

«Έχουμε ξεπεράσει με επιτυχία την πανδημία στη Γερμανία, με καλό ισολογισμό», πρόσθεσε ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός.

Γνωστός για τις αρχικά προσεκτικές πολιτικές του για τον Covid-19 στη διάρκεια της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, έχει υιοθετήσει διαφορετικό τόνο τον τελευταίο καιρό, γράφει το Politico. Ήταν απλός βουλευτής στην αρχή της πανδημίας, αλλά με σημαντική επιρροή και στην τότε κυβέρνηση Μέρκελ, ως ειδικός.

Ο Λάουτερμπαχ αναγνώρισε εκ των υστέρων ότι, αν και η στρατηγική της Γερμανίας στο σύνολό της λειτούργησε καλά χάρη στην επικράτηση της λογικής, εντούτοις κάποια πράγματα θα έπρεπε να είχαν γίνει διαφορετικά. «Πιστεύω ότι το παρατεταμένο κλείσιμο των σχολείων δεν ήταν τόσο απαραίτητο», είπε.

Την Τρίτη συνεδρίασε για τελευταία φορά το κυβερνητικό συμβούλιο εμπειρογνωμόνων για τον κορωνοϊό. Από την προσεχή Παρασκευή θα λήξουν όλα τα προστατευτικά κυβερνητικά μέτρα κατά της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας στα νοσοκομεία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v